Türkiye'de tarım öğretiminin 171. Yılı sebebiyle Düzce'de bir kutlama programı gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Ziraat Mühendisleri OdasıDüzce Şubesi işbirliğiyle Türkiye’de Tarım Öğretiminin 171. yılı kutlama programı gerçekleştirildi.
Kutlama programına, Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilcisi Hakan Çetin ile çok sayıda akademisyen, mühendis ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, Türkiye’de Tarım Öğretiminin tarihi gelişimi ve şuan ki durumu hakkında bilgi verdi.
Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ise yaptığı konuşmada, 10 Ocak 1846 tarihinin ziraatçılar için bir milat olduğunu belirterek, tarımsal üretimle ilgili ilk açılan okuldan bu güne 38 Ziraat Fakültesinin eğitim ve öğretim verdiğini ifade etti. Düzce’nin Tarımsal üretimle ilgili verilerini paylaşan Harun Kabaoğlu, İl Toprak Koruma Kurulu Kararı ile Düzce Ovası’nı büyük ova statüsüne aldıklarını, bu kapsamda alınan kararın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gönderildiğini ve önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu Kararıyla yasalaşacağını söyledi.
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->
Bursa’da, işitme engelli bireylerin kamu hizmetlere erişimini...
Devamını Oku ->
Yağışların yaz aylarının sonlarına kadar etkili olması bazı...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik mücadele...
Devamını Oku ->
Ordu'nun Aybastı ve Mesudiye Keyfalan yaylalarında etkili olan...
Devamını Oku ->