Tarım sektöründe faaliyet gösteren üreticiyle çiftçiyi bir araya getiren "Manisa 9. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı", 5-8 Kasım 2015 tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı.
Haber- Kamera: Levent TEKDEMİR
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada organik üretimin önemine dikkat çekti. Öztürk, “Manisa toprakları, iklimi ve coğrafi konumuyla bitkisel ve hayvansal üretimde ülkemizin önde gelen illerinden bir tanesidir. 513.937 hektar tarım alanında üretilen pek çok üründen ortalamanın üzerinde verim alınabilmektedir” dedi.
Değerli toprakların korunması gerektiğine vurgu yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş; iki önemli proje yürüttüklerini kaydetti. Manisa’da istihdam yükü ağır sanayi arayışında olmadıklarını ifade eden Vali Bektaş; “İhtisas OSB’lerle yüksek teknolojik karakterli bir sanayi, katma değeri yüksek bir sanayi, ürün üreten bir sanayi, ihracat kapasitesi yüksek bir sanayi ihtiyacındayız, hevesindeyiz, isteğindeyiz. Türkiye eski Türkiye değil, Manisa eski Manisa değil. Manisa’nın şartları Türkiye genelinin şartlarından çok daha fazla bize avantajlar, imkanlar sunuyor. Bu avantajları, imkanları değerlendirmeyi bilemezsek, başaramazsak, kabahat bizimdir başkasının değil” diye konuştu.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->