Ayçiçeği üretiminde dünyanın önemli üreticilerinden Rusya, Türkiye'de üretilen iki ayçiçeği tohumunu tescilledi.
Rus çiftçiler tarlalarında artık Türk ayçiçeği tohumuna da yer verecek.
Trakya Birlik ve Tekirdağ'daki tohumculuk şirketleri tarafından geliştirilen iki ayçiçeği tohumu iki yıldır Rusya'da inceleniyordu.
Canavar otuna dayanıklı, tane ve yağ verimi yüksek olma özelliğine sahip Duna ve Volga adlı iki tohum, Rusya Tarım Bakanlığınca tescil edildi.
Rusya 9 milyon ton ayçiçeği üretimiyle dünya ayçiçeği üretiminin 4'te birini gerçekleştiriyor.
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, bu iki tohumun Rusya tarafından tescillenmesinin bir başarı olduğunu vurguladı.
Enstitüde üretilen 5 çeşit de daha önce İtalya, Fransa ve Rusya tarafından tescil edilmişti.
Çeşitleri geliştiren firmaların yetkilileri de Rusya'nın önemli ve zor bir pazar olduğunu vurguladılar.
Enstitünün ve firmaların ayçiçeği tohumu geliştirme konusunda çalışmaları devam ediyor. Ukrayna'da tescil bekleyen tohum çeşitleri var.
Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesi ile üretime...
Devamını Oku ->
Güzelliğiyle doğayı renklendiren sülünler kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Adana'da Uluslararası Bitki Sağlığı Günü dolayısıyla etkinlik...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->