Ayçiçeği üretiminde dünyanın önemli üreticilerinden Rusya, Türkiye'de üretilen iki ayçiçeği tohumunu tescilledi.
Rus çiftçiler tarlalarında artık Türk ayçiçeği tohumuna da yer verecek.
Trakya Birlik ve Tekirdağ'daki tohumculuk şirketleri tarafından geliştirilen iki ayçiçeği tohumu iki yıldır Rusya'da inceleniyordu.
Canavar otuna dayanıklı, tane ve yağ verimi yüksek olma özelliğine sahip Duna ve Volga adlı iki tohum, Rusya Tarım Bakanlığınca tescil edildi.
Rusya 9 milyon ton ayçiçeği üretimiyle dünya ayçiçeği üretiminin 4'te birini gerçekleştiriyor.
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, bu iki tohumun Rusya tarafından tescillenmesinin bir başarı olduğunu vurguladı.
Enstitüde üretilen 5 çeşit de daha önce İtalya, Fransa ve Rusya tarafından tescil edilmişti.
Çeşitleri geliştiren firmaların yetkilileri de Rusya'nın önemli ve zor bir pazar olduğunu vurguladılar.
Enstitünün ve firmaların ayçiçeği tohumu geliştirme konusunda çalışmaları devam ediyor. Ukrayna'da tescil bekleyen tohum çeşitleri var.
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->
İzmir'in Ödemiş ilçesinde patateste hem hasat hem de ekim mesaisi...
Devamını Oku ->
Van'ın Tuşba ilçesinde devlet desteğiyle besiciliğe başlayan...
Devamını Oku ->