Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel tohumun önemini vurgulamak için Yerel Tohum Takas Şenliği düzenlendi.
Trakyalı çiftçiler, Büyükşehir Belediyesince tohumun önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen Yerel Tohum Takas Şenliği ile tohum takası yaptı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Yerel Tohum Takas Şenliği, Tekirdağ'ın yanı sıra Edirne ve Kırklareli'den çiftçilerin katılımıyla Ticaret Meydanı'nda yapıldı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, şenlikle tohumun önemine işaret etmeyi amaçladıklarını belirtti.
Albayrak ayrıca şenliğin, bu alanda Trakya'da yapılan ilk faaliyet olduğunu dile getirerek, ''Tekirdağ, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın başkentidir. Böyle bir yerde de elbette böyle büyük etkinliklerin olması üretimi, kaliteyi arttırır. İnsanlar daha çok beğendiği tarımsal çalışmaların olması da kaçınılmazdır." dedi.
Kurulan stantlarda çiftçiler yanlarında getirdikleri tohumları takas ederken, patlıcan, domates ve mısır kostümleri giyen çocuklar da dans gösterilerini sundu.
Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesi ile üretime...
Devamını Oku ->
Güzelliğiyle doğayı renklendiren sülünler kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Adana'da Uluslararası Bitki Sağlığı Günü dolayısıyla etkinlik...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->