Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tuncelinin Kaybolan Değeri Dağ Sarımsağı projenin tanıtım çalışması gerçekleştirildi.
Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından finanse edilen, “Tunceli’nin Kaybolan Değeri Dağ Sarımsağı” projenin tanıtım çalışması Gıda Tarım ve Hayvancılık Tunceli İl Müdürlüğü’nün uygulama bahçesinde gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Tunceli İl Müdürlüğü. 2011 yılından itibaren Tunceli Sarımsağıyla ilgili 4 bilgilendirme projesi hazırladı. İl Müdürlüğünün kurduğu deneme parselinde yetiştirilen Tunceli sarımsağı, öğrencilere gösterilerek tanıtımı sağlanıyor.
Etkinliğe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Tunceli İl Müdürü Orhan Kaya, İl Emniyet Müdürlüğü Proje Ekibi ve öğrenciler katıldı.
İl Müdürü Orhan Kaya, Tunceli sarımsağını doğal gelişme ortamından bilinçsiz toplamanın önlenmesi, coğrafi işaretleme, markalaşması ve tarla şartlarında üretiminin gerçekleştirilmesi amacıyla projeler üreterek uygulandıklarını kaydetti.
Çok sayıda üreticiye Tunceli sarımsağının üretimini yaptırdıklarını ifade eden Kaya, bu projelerle Tunceli’ye özgü olan sarımsağı dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->