Türkiye'nin turp ihtiyacının yüzde 70'inin karşılandığı, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde hasada başlandı.
Osmaniye’de "Kırmızı altın" diye tabir edilen ve bu yıl 30 bin dekarlık alana ekilen turp, işçiler tarafından topraktan sökülerek, traktörlerle Savrun Çayı'na taşınıyor.
Çay üzerinde oluşturulan havuzlarda işçiler tarafından çamurlu kısımları yıkanarak torbalanan turplar, ambalajlandıktan sonra Türkiye'nin dört bin yanına kilogramı 60 kuruştan gönderiliyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatin Rüştü Özeser, yaptığı açıklamada, ilçeye özgü turpun lezzeti ve dayanıklılığıyla bilindiğini söyledi.
Turpun toplama, yıkama ve paketleme aşamalarında yöre insanına iş imkânı sağladığını ifade eden Özeser, ‘’Bu yıl ilçede 30 bin dekar araziye ekimi yapılan turpun Türkiye genelinde bilinen 10 türü bulunuyor. En kaliteli türler ise Kadirli ve çevresinde yetiştiriliyor." dedi.
Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir ise turpun, kış aylarında ülke ve Kadirli ekonomisine önemli katkısı olduğuna dikkat çekiyor.
İşçiler de hasadın başlamasına sevindiklerini anlatarak, kış aylarında turpun kendileri için kırmızı altın olduğunu belirtti.
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->
Bursa’da, işitme engelli bireylerin kamu hizmetlere erişimini...
Devamını Oku ->
Yağışların yaz aylarının sonlarına kadar etkili olması bazı...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik mücadele...
Devamını Oku ->
Ordu'nun Aybastı ve Mesudiye Keyfalan yaylalarında etkili olan...
Devamını Oku ->