“Turunçgillerde don zararı ve korunma yöntemleri” eğitimi

06 March Friday, 2020
Kahramanmaraş’ta üretimi gittikçe artan narenciye üretimi Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi için de önemli bir gelir kaynağı oluyor.
“Turunçgillerde don zararı ve korunma yöntemleri” eğitimi Kahramanmaraş’ın Çukurova’ya açılan kapısı olan ve son yıllarda yaklaşık 2000 dönüme ulaşan narenciye üretimi için Andırın İlçesi Yeşilova Mahallesi’nde “Turunçgillerde Don Zararı ve Korunma Yöntemleri” ile ilgili eğitim düzenlendi.

Eğitimde narenciye üreticilerine; geçtiğimiz kış aylarında mevsim normallerinin altında seyreden hava şartlarının yaşanması ve bundan sonraki aylarda iklime bağlı yaşanması muhtemel olumsuzlukların sonuçlarından etkilenmemeleri için, don zararı ve korunma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapılarak, çiftçilerin bu tür olumsuzluklara karşı nasıl tedbirler alacakları anlatıldı.

Elbistan’da “akdeniz meyvesineği değerlendirme” toplantısı

Öte yandan, Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde de meyve bahçelerinde sorun olan karantina zararlısı Akdeniz meyve sineği popülasyonunun son durumu ve yapılan mücadele çalışmalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Elbistan Ziraat Odası Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından AMS tanıtım videoları gösterilerek İlçe Müdürlüğü personeli, Mahalle Muhtarları ve üreticiler bilgilendirildi.  Hastalığın popülasyon durumu, bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan mücadele çalışmaları gibi konuların masaya yatırıldığı toplantıda takibin düzenli olarak yapılması ve tedbirin elden bırakılmaması kararı alındı.