Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, bağcılığın tanıtılması ve turizmin geliştirilmesi amacıyla belediye öncülüğünde ''45. Uluslararası Bağ Bozumu Festivali'' düzenlendi.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ilçenin en önemli turistik merkezlerinden Üç Güzeller mevkisindeki festivalin açılışında, her yıl 3 gün yapılan etkinliğin, bu sene şehit haberleri nedeniyle bir günle sınırlandırıldığını söyledi.
İlçede bağcılığın önemini vurgulayan Yıldız, son yıllarda üreticilerin üzüm yetiştiriciliğini bırakmaya başlamasından üzüntü duyduğunu ifade etti.
Daha sonra, Kapadokya Atçılık Spor Kulübü tarafından "atlı savaş sanatları" gösterisi sunuldu. Atların üzerinde akrobatik hareketler yapan jokeyler, izleyenlerden alkış aldı.
Festival kapsamında düzenlenen "En Güzel Üzüm" yarışmasında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce oluşturulan ekip, ürünleri, salkım sıklığı ve büyüklüğü, görünüşü, tane iriliği ve tat olarak değerlendirdi. Yarışmada, üretici Mustafa Ozan'ın üzümleri birinci seçildi.
Eller ve gözler bağlı şekilde iplere asılan üzümlerin yendiği "En Hızlı Üzüm Yeme" yarışmasında ise Hakkı Kebapçı birinciliği elde etti.
Yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyelerince çeşitli hediyeler verildi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->