Yenilikçi çiftçi joystickli traktör yaptı

31 August Tuesday, 2021
Gümüşhane’de yaşayan üretici traktörüne Avrupa’dan esinlenerek teknolojik kumanda kolu taktı. Kendi imkanlarıyla ürettiği, havalı sistemle çalışan joysticki traktöründe kullanan Niyazi İnci’nin yeni hedefi ise uzaktan kumandalı traktör.
Yenilikçi çiftçi joystickli traktör yaptı Gümüşhane’de çiftçilik ve hayvancılık yapan Niyazi İnci, Avrupa’daki traktörlerden etkilenerek kendi kumanda kolu diğer adıyla joystick yaptı.

İnci joysticki, bir arkadaşından da yardım alarak traktörüne garajında kendi imkanlarıyla üretti. Kol havalı sistemle çalışıyor. İnci’nin geliştirdiği sistem diğer üreticilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Sistemi diğer üreticilerin kendi taşıtları için de istediğini belirten Niyazi İnci “Talep çok var. Görüp arayan, bana sen mühendis misin diyen, aşırı sorgu sual olan var. Gelip traktörü gören, bize satar mısın diyen çok. Bayiler bize de yapar mısın diye soruyor. Kendi işimizle fazla uğraştığımız için gidip yapma fırsatı bulamıyorum. Çok aşırı isteyen oldu ‘gel bize yaptır traktörü’ diye. Bunu yapması biraz zahmetli. Ben bunları hep kendim teker teker yaptım. Bunu bir bayi, bir fabrika gibi bir sistemden alıp da direk monte etmedim. Kendim sistemlerini, ayaklarını, vites kolunu hep kendim yaptığım ve biraz zahmetli iş olduğu için uzun süreli oldu. Arkadaşım arada gelip yardım ediyordu. Firmadan değil de bayilerden çok talep geldi. Ben açıkçası fabrikadan ilgi olacağını düşündüm ama ne yazık ki düşündüğümü bulamadım. Bana güzel destek verilse ben bunu daha da ilerletip daha da teknolojik şeyler yapacağımı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
kollu traktör gümüşhane