İlk yerli traktörü üreten Zeynep Erkunt Armağan vefat etti

07 July Thursday, 2022
Türkiye'nin ilk yerli tasarım traktörünü üreten Erkunt Traktör AŞ'nin kurucusu Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti.
İlk yerli traktörü üreten Zeynep Erkunt Armağan vefat etti
Erkunt Traktör'ün kurucusu Zeynep Erkunt Armağan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şirketin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Erkunt Traktörü kurarak Türkiye'ye ilk yerli tasarım traktörü kazandırmış, kadın gücünün sanayi sektöründe neleri değiştirebileceğini göstererek ön yargıları yıkmış olan değerli iş insanı Zeynep Erkunt Armağan'ın kaybının derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumeye Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm Erkunt ailesine başsağlığı dileriz." ifadeleri kullandı.

Armağan için Ankara Gölbaşı Mezarlığı Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Armağan’ın ailesi, yakınları, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, iş insanları, çalışma arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Zeynep Erkunt Armağan, Türkiye'ye ilk yerli tasarım traktörü kazandıran Erkunt Traktör'ün kurucusuydu.

ASO Eski Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanlarından Mümin Erkunt’un kızı olan Zeynep Erkunt Armağan, iş hayatına Erkunt Sanayi Döküm ve Makine Fabrikaları’nda başladı. Kurduğu bilgi işlem bölümünde 7 yıl görev yapan Armağan, 1990-1998 yılları arasında Satış Müdürü, 1998-2005 yılları arasında da Mali İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2003 yılında Erkunt Traktör Sanayi A.Ş’nin kurucu ortakları arasında yer alan Zeynep Erkunt Armağan, firmanın kısa süre içinde Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üretmeye başlamasını sağladı.

Üretime başladıktan sonra 6 yıl içinde Erkunt Traktör’ü pazarda ilk üç firma arasına sokma başarısı gösteren Armağan, aynı zamanda Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasına girmesini de sağladı. İç pazarda üçüncülüğe yerleşen Erkunt’un ihracat için ürettiği ArmaTrac markası ise bugün 35 ülkeye ihraç ediliyor.

Armağan, OAİB Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Otomotiv Sektör Meclisi Başkan Yardımcılığı, TOBB Otomotiv Sektör Meclis Üyeliği ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu.
zeynep erkunt armağan vefat cenaze traktör erkunt