Yenişehir'de Ayçiçek İşleme Tesisi hizmete açıldı

05 May Friday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Yenişehir'de Ayçiçek İşleme Tesisi hizmete açıldı. Her geçen sene hizmet kapasitesini arttıran tesis üreticiye destek sağlıyor.
Yenişehir'de Ayçiçek İşleme Tesisi hizmete açıldı

Bursa Yenişehir ayçiçeği üreticileri için önemli bir tesise kavuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ( KKYDP ) kapsamında Yenişehir'de Ayçiçek İşleme Tesisi hizmete açıldı. Her geçen sene hizmet kapasitesini arttıran tesis üreticiye destek sağlıyor.

Tesisin açılışında konuşan Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül “ Yenişehir ilçemizde çiftçilerimizden olan Hasan Yılmaz uzun zamandır bölgede ayçiçeği üretiminde bulunmaktadır. Gerek kendine ait gerekse de bölge üreticilerinden aldığı ayçiçeğini işleyerek kuruyemiş üreticilerine satmak amacıyla proje konusu yatırıma karar vermiş ve 2015 yılında inşai yatırıma başlamıştır. KKYDP 10.Etapta tamamlama yatırımı olarak yapılan başvuru ile üretim için gereken makineler alınmıştır. Yatırımcı Hasan Yılmaz artan pazar payına istinaden 2017 yılında tesisin işleme kapasitesini artırmak amacıyla yeni ve yüksek kapasiteli makineler almak üzere KKYDP 11.Etap kapsamında tekrar başvuruda bulunmuştur. Aynı dönemlerde kendi olanaklarıyla depolama ve ürün kabul alanlarında da inşai yapımlar gerçekleştirerek modern bir ayçiçeği işleme tesisine ulaşmıştır.

KKYDP 10. Etap kapsamında 17.08.2015 tarihinde Hibe Sözleşmesi imzalanmış ve yatırım 22.08.2016 tarihinde yapılan hibe ödemesiyle tamamlanmış ve izleme sürecine geçilmiştir. Bu etapta yatırım tutarı 422.047.-TL olan proje kapsamında yatırımcıya 211.023.-TL hibe ödenmiştir.

KKYDP 11.Etapta ise 25.05.2017 tarihinde imzalanan sözleşme ile başlayan yatırım 05.06.2018 tarihinde tamamlanmış ve 604.952.-TL lik yatırıma karşılık 302.476.-TL ödeme yapılmıştır. Yatırımcıya toplam olarak 513.499.-TL KKYDP kaynaklarından hibe sağlanmıştır." dedi.

kırsal kalkınma Bursa Yenişehir ayçiçeği işleme tesisi hibe KKYDP