Günlük rekoltesi 200 ton olan ve kalitesiyle yurtiçinde birçok pazarda yer bulan, yüzde 100 yerli Eskişehir domatesi, ihracat için destek bekliyor.
Günlük rekoltesi 200 ton olan ve kalitesiyle yurtiçinde birçok pazarda yer bulan, yüzde 100 yerli Eskişehir domatesi, ihracat için destek bekliyor.
Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde üretilen domates hakkında konuşan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, yıllardır domates üretim yaparak kaliteyi yakaladıklarını belirtti.
Türkiye'nin birçok kentine sevkiyat yaptıklarını ifade eden Buluşan, yazın üretilen domateslerin Eskişehir'den pazarlara dağıtıldığını ve Eskişehirli üreticiler sayesinde domatesin daha ucuza yendiğini kaydetti.
Yaklaşık 10 yıldır ithal tohum kullanmadıklarını ve yerli tohum ile üretim yaptıklarını ifade eden Buluşan, “Lezzetinden dolayı mutfakta çok durmaz. Soğuk hava deposu olsa eylül ayında domateste meydana gelen fiyat artışının önüne geçebiliriz. Böylece ne üretici ne de tüketici mağdur olur. Şu anda Ege'de, Antalya'da domates üretimi azalmaya başladı. Bu yüzden bizim domatesimize rağbet arttı. Türkiye'nin en kaliteli ve iyi domatesini üretiyoruz. Kalitemiz de domatesimize olan ilgiyi artırıyor. Gerekli koşullar sağlandığı takdirde ihracata hazırız" dedi.
Cumhuriyet Mahallesi Üreticiler Birliği Başkanı İshak Öztürk de mahallelerine özgü domatesi en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti. Günlük ortalama 200 ton domates satışı yaptıklarını anlatan Öztürk, "İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlere satış yapıyoruz" dedi.
Mahalle muhtarı Ali Koyuncu ise 1998 yılında günlük ortalama 30 ton olan domates üretiminin 200 tona çıktığını vurguladı.
Mahalleye paketle tesisinin yapılmasının önemine değinen Koyuncu, "Geç kalmış bir hizmet ancak yapılması bizim için iyi olacak. Eskişehir'de domates satışına mahallemiz önder oldu. Tesisimizi geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->