Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın il müdürlüklerinde başlattığı ''Yeşil Masa'' uygulaması, Çankırı'da hizmet vermeye başladı.
Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Yeşil Masa” uygulaması başlatıldı.
İl Müdürü Osman Çakır, Bakanlık tarafından verilen hizmetlerden etkin ve hızlı bir şekilde faydalanmayı sağlayarak hizmet alanların memnuniyetinin sağlanması ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla İl Müdürlükleri bünyesinde “Yeşil Masa” uygulamasının başladığını söyledi.
“Yeşil Masa” uygulaması ile İl Müdürlüğünden hizmet alan ve talebi olanlara yönlendirme ve rehberlik hizmetleri verilecek.
Öte yandan, Çankırı’nın Yapraklı ilçesinde yapılan tarla günü ile birlikte patates hasadı gerçekleştirildi. Ali Haznedar adlı çiftçinin tarlasında düzenlenen hasatta bir konuşma yapan İl Müdürü Çakır, Çankırı’da yaklaşık 2 bin 500 dekarlık alanda patates ekimi yapıldığını söyledi. Çakır, patateste 2 bin-3 bin kilogram verim alındığını belirtti. Çakır, son istatistiklere göre Yapraklı ilçesinde yaklaşık 400 dekarlık alanda patates ekildiğini kaydetti.
Yapraklı İlçe Müdürü Kamil Bilgi de, toplamda 85 çiftçiye 51 ton patates tohumluğu dağıtıldığını söyledi.
Konuşmaların ardından demonstrasyon sahasında patates hasadı yapıldı.
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->
İzmir'in Ödemiş ilçesinde patateste hem hasat hem de ekim mesaisi...
Devamını Oku ->
Van'ın Tuşba ilçesinde devlet desteğiyle besiciliğe başlayan...
Devamını Oku ->