Yozgat'ın Yerköy ilçesinde Türkiye'nin bir çok bölgesine göre geç hasadı yapılan organik karpuzlar, pazar ve market tezgahlarındaki yerini aldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yozgat İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat'ın iklim koşullarının kavun ve karpuzun tadını ve aromasını farklı kıldığını söyledi.
Yozgat'ta daha önce sadece Yerköy ilçesinin Sekili bölgesinde ekimi yapılan kavun ve karpuzu diğer ilçelere yaymak üzere 2010 yılından itibaren deneme amaçlı ekimler yaptırdıklarını belirten Özdemir, "2013 yılından itibaren ise çiftçi kendi başına ekim yapmaya başladı, 663,5 dekar alandan 210,5 ton, geçen yıl ise 678 dekardan 509 ton karpuz elde edildi" dedi.
Kavunda da durumun farklı olmadığını ve il genelinde kavun ve karpuzun organik üretildiğini vurgulayan Özdemir, Yozgat karpuzunun geç olgunlaşması sayesinde insanların mevsim normallerinin dışında da karpuz yeme imkanı bulduğunu belirtti.
Sekili'de karpuz yetiştiriciliği yapan Zabit Avcı da Türkiye'nin en lezzetli kavun ve karpuzunun Yozgat'tan çıktığını savunarak, "Yerköy ilçemize bağlı Sekili köyümüzde her sene tarım alanlarının önemli bölümüne kavun ve karpuz ekimi yapılıyor" dedi.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->