Giresun'daki 15 ziraat odası, fındık üreticilerine yönelik alan bazlı gelir desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür için yerel gazetelere ilan verdi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, ilk kez 2009 yılında hayata geçirilen alan bazlı gelir desteği ödemesinin, Bakanlar Kurulunda alınan kararla 2016 için de sürdürüleceğini anımsattı.
Karan, Giresun'da fındık üreticilerine yaklaşık 165 milyon lira ödeme yapılacağını ifade ederek, "Bölge çiftçisine 7 yılda milyonlarca lira destek sağlandı. Üreticimiz için adeta can suyu niteliğindeki desteğin devam edecek olması bizleri sevindirdi." dedi.
Çiftçinin bugünlerde büyük mutluluk yaşadığına dikkati çeken Karan, "Biz de üreticilerin temsilcileri olarak, mahalli gazetelere ilan vererek yıllardır istikrarlı şekilde desteğin sürmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve emeği geçenlere teşekkür etmek istedik." diye konuştu.
Karan, Giresun serbest piyasada fındığın haftaya 15 liradan başladığını kaydederek, bir süre daha pazardaki fiyatların bu seviyelerde seyretmesini beklediklerini söyledi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->