Büyüleyici çiniler görücüye çıktı

17 April Wednesday, 2019
Çini sanatına gönül vermiş Ümmügülsüm Açıköz gelecek şimdi ekranlara. 17 yıldır çini sanatıyla uğraşan Açıköz, bu süreçte hem kendisinin hem de öğrencilerinin ortaya çıkardığı çinileri sergilemenin mutluluğunu yaşıyor. İşte “Renklerin ve Motiflerin Ateşle Buluşup Ruha İz Düşümü” sergisi…
Büyüleyici çiniler görücüye çıktı Haber: Bircan ACAR
Kamera: Tuncay ÖZDEVECİ
Fotoğraf: Mehmet OĞUZ

Ümmgülsüm Açıköz. Geleneksel el sanatlarından biri olan çiniye 17 yılını vermiş bir sanatsever.

Bu işe hobi olarak başlamış ama şimdi ‘O’ bir çini öğretmeni. Bu sanata çok emek verdiğini söyleyen Açıköz, “Usta çırak ilişkisiyle başladım. Ama sonrasında da Kültürel Miras okuyarak akademik alt yapısını da yaptım” dedi.

9 yıldır sabırla ve azimle öğrencilerine çiniyi öğreten Açıköz, “Çok mutlu geliyorlar derslere ve mutlu ayrılıyorlar. Çünkü konsantre oluyorlar o renkleri verirken, desenleri çizerken sorunlarından da uzaklaşıyorlar. Ben onlarla konuşuyorum ve hocam sigarayı azalttım ya da ilaçlarımın dozunu azalttık dediklerinde ben çok seviniyorum. Çünkü sanat ile terapi diye bir şey var ”dedi.

Desen desen, motif motif işenen objeler şimdi görücüye çıktı.Ümmügülsüm Açıköz, “Renklerin Ve Motiflerin Ateşle Buluşup Ruha İz Düşümü” adını verdiği sergisini açtı. Sergide sadece Ümmügülsüm Açıköz’ün eserleri değil öğrencilerinin de çalışmaları yer alıyor.
 
çini sanat sergi eser Osmanlı Selçuklu ümmügülsüm açıköz