Erzincan’a don uyarısı

15 April Friday, 2022
Sıcaklıkların yurt genelinde azalması yüksek kesimlerinde kar yağışına neden oldu. Erzincan da kar yağışının etkili olduğu yerlerden. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ilin doğu ilçelerinde zirai don uyarısında bulundu. İlde çiçek açan meyve ağaçlarının kar altında kalması üreticileri düşündürüyor.
Erzincan’a don uyarısı Erzincan’da Nisan ayında yağan kar, çiçek açan meyve ağaçlarını kar altında bırakırken, zirai don olayı vatandaşı korkutuyor.  

Kar yağışı dün Erzincan’ın yüksek kesimleri, Üzümlü ilçesi, Çağlayan Beldesinde etkili oldu. Karın yağmasının ardından bugün soğuk hava etkisini artırdı. Oluşan don çiftçileri düşündürüyor.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı bulutlu olarak geçecek.

Uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayının görülecek.  Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgâr kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.   Zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir. Bölgede gece ve sabah erken saatlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.”
Erzincan don kar soğuk meteorolojik uyarı