Ödül alanlar mutlu, emek verenler gururlu

12 April Friday, 2019
10.’su düzenlenen Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni yapıldı. Törenin ardından konuklar sergiyi gezdi. Sergi ziyareti sırasında bürokratlar ve dereceye girenler Web Tarım TV’ye yarışmayı ve ödül törenini değerlendirdi.
Ödül alanlar mutlu, emek verenler gururlu Haber: Cem BAYAN
Kamera: Ümit YILDIRIM
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI

Türk tarımını objektiflere yansıtan Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni Ankara’da yapıldı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya ve ödül alanlar Web Tarım Tv’ye değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Özkaldı “ Ülkemizin her bir yanından gelen fotoğrafları burada sergilediğimiz gibi diğer 81 ilde de sergilenecek olması çok güzel bir faaliyet olacaktır.” dedi.

Başkan Sertkaya da “Tarım ve orman bakanlıklarının birleşmesiyle konular çoğaldı. Önümüzdeki yıllarda daha fazla temada fotoğraflar sergilenecek. Ben bu yarışmaya katkısı olmuş herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ödül alanlar da fotoğrafların hikayesini anlattı. Çiftçi, Üretici Kategorisi’nde ödül alanlardan Ufuk Seferoğlu çiftçilik yaptığını belirterek “Amatör olarak da fotoğrafçılık yapıyorum. Boş vakitlerimde bu tip enstantaneler yakalamak için köy köy dolaşıyorum. Bu da o anlardan biriydi.” şeklinde konuştu.

Denizbank Çalışanları Kategorisi’nde ödül alanlardan Muhammet Ceylan da “Fotoğraf anı nerde nasıl karşınıza çıkacağı belli olmuyor. Ben fotoğrafı Karadeniz gezisinde çektim. Arıcıları görünce arabadan inip fotoğrafı çektim.” sözlerini dile getirdi.

Yarışmanın 10. Yıl Özel Ödülü alanlardan Meriç Aktar, fotoğrafın öyküsünü anlatarak şunları söyledi:

“Arkadaşımız o anda kardeşine gülümserken elinde yavru keçi vardı. Ben de o anı çektim. Bilirsiniz çocuklar bahar aylarında yavru keçileri, koyunları bir arkadaş olarak görüyorlar. Hatay Yayladağı’nda bu manzarayı görünce fotoğrafladım.”
 
tarımınsan fotoğraf yarışma denizbank ödül tören