Tarım, sanayi, medya buluşması

08 November Tuesday, 2022
Nişasta Sanayicileri ve Tarım Gazetecileri buluşması Ankara’da yapıldı. Dernek başkanları, akademisyenler ve çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda nişasta bazlı şeker ve mısır üretimiyle ilgili güncel konular ele alındı. Uzmanlar katılımcıları bilgilendirdi, soruları yanıtladı.
Tarım, sanayi, medya buluşması Haber: Neslihan AKTAŞ – Kamera: Hasan Ejder TAZEOĞLU

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği sektör buluşmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen “Nişasta Sanayicileri ve Tarım Gazetecileri Buluşması” sektör temsilcilerinin ve medyanın ilgisi yoğundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Nişasta Sanayicileri Derneği Başkanı İsmail Başaran, tarım gazetecileri aracılığıyla nişasta sektörü hakkında vatandaşları bilgilendirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Nişasta sektörünün ihracattaki başarısına da değinen Başaran, “Nişasta sektörünün tek bir hammaddesi var. O da bir tarım ürünü. Mısır, buğday, patates gibi ürünler. Dolayısıyla tarımı yazan kişilerle bir arada olmak, onlara kendimizi ifade edebilmek bizim için çok önem arz ediyor. NİSAD Türkiye’deki dokuz nişasta üreticisini bir araya getiren bir kuruluş. Bütün ürünlerimiz düşünüldüğünde 750 bin ton ürün ihraç edip ülkemize 400 milyon dolarlık ihracat geliri getirdik.” dedi.

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı İsmail Uğural da buluşma toplantılarında sektör temsilcileriyle bir araya gelerek güncel konularda kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bu toplantının şöyle bir önemi var. İlk defa üzerinde çok spekülasyon yapılan, üzerinde çok fazla ajitasyon yapılan bir sektörle karşı karşıya gelip konuşmak, birbirimizi anlamaya çalışmak, sohbet etmek ve objektif bilgi üzerinde mutabakata varmak gibi bir sonucu olacağını düşünüyorum bu toplantının. Türkiye’de tarım ve gıda sektörünün bütün bileşenleri aynı duyarlılığı gösterir, TAGYAD ile diyalog kurar. Bunun sonucunda kazanan Türkiye olur, tarım ve gıda sektörümüz olur.” şeklinde konuştu.

Toplantıda bir sunum yapan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tahıllar Ve Yemeklik Baklagiller Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, mısır ve nişasta üretimi hakkında bilgi verdi.
Toplantı dernek başkanları ve akademisyenlerin katılımcıların soruları yanıtlamasıyla sona erdi.
tagyad nisad nişasta mısır şeker sanayi medya toplantı