Yalova’nın kuş oteli allı turnaları ağırlıyor

06 December Monday, 2021
Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Hersek Lagünü, son dönemde sayıları artan allı turna ya da bilinen diğer ismi flamingolarla şenlendi. Afrika-Avrupa göç yolu üstünde bulunan lagün Türkiye'deki 492 türün 238'ini ağırlıyor.
Yalova’nın kuş oteli allı turnaları ağırlıyor Bazı türlerin yaz ve kış aylarını ayrı ayrı geçirmesi dolayısıyla "kuş oteli" olarak da adlandırılan Yavlova’daki Hersek Lagünü, bugünlerde alanda sayısı artan allı turna ya da bilinen diğer adıyla flamingolarla başka bir güzelliğe kavuştu.

Marmara Bölgesi'nin eşsiz güzelliklerinden biri olan lagünde çalışmalar yürüten Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, kuş gözlemcileri için alanın önemli bir merkez olduğunu ifade etti.

Lagünde 15 yıldır gözlem yaptığını belirten Bülbül, "Hersek Lagünü yaklaşık 200 hektar. Burada lagün olmasından dolayı kuş çeşitliliği oldukça fazla. Lagün, Afrika-Avrupa göç yolu üstünde bulunmakta. 236 olan kuş türümüzü son sayımımız ile 238'e çıkardık. Türkiye'deki 492 türün 238'inin lagünde olduğunu tespit ettik. Alan çok küçük olmasına rağmen kuş çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu görmekteyiz." diye konuştu.

Osmangazi Köprüsü'ne, zarar görmemesi için, yapımı sırasında kavis verdiren lagünde son sayımlara göre binden fazla flamingo olduğu tespit edildi.
Yalova hersek lagünü allı turna flamingo