Manisalı üreticilere sebze fidesi desteği

24 April Wednesday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığı hibe ve desteklerle üreticinin yanında olmaya devam ediyor. “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan “Domates, Biber ve Patlıcan Üretimini Geliştirme Projesi” ile 800 bin fidenin teslimine başlandı.
Manisalı üreticilere sebze fidesi desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” (TAKEP ) kapsamında, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan “Domates, Biber ve Patlıcan Üretimini Geliştirme Projesi” ile Domates, Biber ve Patlıcan fidelerinin üreticilere teslimine başlandı.

Hazırlanan proje ile İlimiz Şehzadeler ve Kula İlçelerinde bölgemize uygun Domates, Biber ve Patlıcan çeşitleri seçilerek sebze üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Programın açılışında konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak yaptığımız bu projelerden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bakanlığımız son yıllarda hızla artan bir şekilde bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinliğinin Artırılması Projesi’ni farklı farklı bu tür alt projelerle yürütüyor. Dolaysıyla sahada da bunun etkilerini ve faydalarını gözlemliyoruz. Niçin bu projeleri bakanlığımız yapıyor. İşte küçük üreticilerimiz bu tür ürünlere daha çabuk ulaşsın, çeşitleri tanısınlar, yeni ürünler elde etsinler diye bu projeleri sahada büyük bir önemle yürütüyoruz. Şehzadeler İlçemizde üreticilerimize 650 bin adet domates ve biber fidesini ulaştırmış olacağız. Kıymetli üreticilerimiz bunları alıp toprakla buluşturacak. Ülkemizin üretimine önemli katkılar sağlayacaksınız. Üreticilerimizin hizmetindeyiz, onların hizmetkârıyız. Bu duygu ve düşüncelerle hareket ediyoruz. Bakanlık olarak 2023 yılında 900 milyon liraya yakın destekleme ödemesi gerçekleştirdik. Bakanlık olarak her zaman üreticilerimizin, çiftçilerimizin yanındayız. Manisalı üreticilerin ülkemizde üretim yapan diğer şehirlerdeki üreticilere göre ayrı bir yeri var. Bu şehir aynı zamanda önemli bir ihracat şehri. Dünyaya kuru üzümden sadece 500 milyon dolarlık ihracat yapan bir şehir.  Zeytin ve zeytinyağıyla, kanatlı ürünleriyle dünyanın karnını doyuyoruz. Bunu her platformda ifade ediyorum. Onun için diyoruz ki Manisalı üretici toprağın dilini çok iyi anlar, kaliteli üretim yapar. En iyi ürünleri, en kaliteli ürünleri dünyanın her sofrasına ulaştırır. Bu tür projeleri yapmak, üreticilerimize girdilerin teminini sağlamak bizleri ayrıca mutlu ediyor. Şehzadeler ’de 650 bin, Kula’da 150 bin patlıcan fidesi dağıtacağız. Bu da 4 milyon liraya yakın bir projedir. Yüzde 75’i bakanlık tarafından karşılanan bir projedir.  Çok güzel ürünler elde edeceksiniz. Bakanlık olarak, bakanlığın Manisa’daki temsilcisi olarak her zaman üreticimizin, yetiştiricimizin yanındayız” dedi.

Program üreticilere sebze fidelerinin teslim edilmesi ile son buldu.

22.04.2024 tarihinde İl Müdürlüğü Kampüs alanında gerçekleşen sebze fidesi dağıtım programına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcıları Mustafa Gündoğar, Serdar Mersinli, Ali Gök, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Şehzadeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çınar Aydoğan, Şube Müdürleri,  Muhtarlar konu sorumlusu teknik personeller ile üreticiler katıldı.
manisa fide domates biber patlıcan